Høstmote 2022

ByMagnus

Høstmote 2022

Mange setter pris på høsten, når det kommer nye trender og varme, myke plagg. Høsten 2022 er det blant annet populært med store strikkegensere, og det passer jo bra når strømprisene blir høye og mange senker temperaturen inne for å spare strøm. Lag på lag er også en populær trend, og her kan du blande både farger og materialer ganske fritt.

Høstens motefarger

Høsten 2022 byr på mange klare farger, som rustrød, petrolblå og burgunderrød. Klargrønt er også en farge som er i vinden, og du vil også finne plagg i sterke rosafarger som kan friske opp en mørkere og kjøligere årstid. Denim i alle nyanser er også en trend, gjerne i kombinasjon med knallfarger.

Mykt og raust

Myke materialer er i vinden, selv om det også dukker opp litt kjøligere syntetmaterialer. Men ull, fleece og vatterte plagg passer fint til kjølige dager. Passformen på de fleste plaggene er ganske raus, med lange jakker og kåper, og bukser med vide bein. Gensere og jakker skal gjerne også ha vide ermer, og kjoler og skjørt skal være utsvingte og gjerne gå helt ned til leggen.

Detaljer som framhever

Sløyfer og frynser, samt sølv og glitter er detaljer som brukes både til hverdags og fest denne høsten. De små detaljene skaper det lille ekstra. En annen detalj for høsten er såkalte posevesker, som selvsagt også kommer i en rekke spennende farger.

Miljø i fokus

Mange av høstens motetrender har et miljøfokus, enten med miljøvennlige materialer eller ved å fokusere på naturfarger og muligheter for gjenbruk. Strikketrenden med såkalt slow fashion fortsetter å fenge, og her har du muligheten til å lage det perfekte plagget, i akkurat den fargen og det mønsteret du ønsker deg. Flere av de store garnprodusentene lanserer nye motefarger, slik at du kan strikke gensere og tilbehør i høstens farger.

About the author

Magnus administrator